Search
Aan het woord... - Nudgeme.be
7496
single,single-post,postid-7496,single-format-standard,eltd-core-1.0,woly-ver-1.0,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-disable-fullscreen-menu-opener,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-,eltd-header-standard-disable-transparency,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Blog

AAN HET WOORD… IK HAAT LOPEN

Aan het woord…

Ik haat lopen
Al jaren kijk ik op naar lopers… Mensen die moeiteloos lange afstanden of wedstrijden lopen en na afloop trots terugkijken op hun prestatie. Al jaren wil ik dat stiekem ook kunnen, maar elke poging die ik ondernam was even snel gedaan als ze begon… want ik haatte lopen!

Ik kwam Maaike tegen en vertelde haar over mijn tweestrijd… Dat engeltje op mijn ene schouder wou immers heel graag een “loper” worden, maar dat duiveltje op de andere schouder zag het nut er niet van in.

Hoe beginnen?
veerle_lopen2
Maaike inspireerde me en voor de eerste keer geloofde ik ook écht dat mijn doel haalbaar was. Ik kreeg concrete tips en inzicht in hoe ik een loopschema voor mezelf kon opbouwen. Met nieuwe moed begon ik er terug aan: stap voor stap, niets overhaast… Hartslag onder controle en genieten!

Elk looptochtje gaf me een super voldaan gevoel! Makkelijk zou je denken? Eerlijk…? Ik had het ook echt moeilijk want het was soms echt wel koudik voelde me al eens te moe of het ging toch allemaal niet snel genoeg vooruit (ja, ik ben nogal ongeduldig). Gelukkig was Maaike er ook op die lastige momenten.

Soms heb je gewoon een nudge nodig!
Was ik écht te moe? Tja, eigenlijk niet, maar soms heb je gewoon een nudge nodig om effectief in je loopkleren te springen en te vertrekken. Je kent het gevoel wel?

Iemand om op terug te vallen in de beginperiode van mijn loopavontuur maakte voor mij écht het verschil! Intussen ben ik verknocht aan het lopen en ben ik bezig met een trainingsschema voor 10 km… Wie had dit ooit gedacht? Je zal me niet meer horen zeggen dat ik lopen haat, in tegendeel: I Love It!!

 

> Dankje Veerle voor het delen van je verhaal. Succes met je nieuwe doel!