Search
NudgeME in beweging... eerste samenwerking met de Vlaamse Overheid - Nudgeme.be
1
single,single-post,postid-1,single-format-standard,eltd-core-1.0,woly-ver-1.0,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-main-style1,eltd-disable-fullscreen-menu-opener,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-down-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-default,eltd-,eltd-header-standard-disable-transparency,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12,vc_responsive
 

Blog

NUDGEME IN BEWEGING

NudgeME in beweging… eerste samenwerking met de Vlaamse Overheid

#fact: WETEN dat beweging goed voor ons is, brengt ons nog niet écht in beweging. 

Meer bewegen… ook bij de Vlaamse Overheid.
Natuurlijk vindt de Vlaamse Overheid het welzijn van haar medewerkers belangrijk. Daarom wordt het project ‘gezond bewegen’ gelanceerd om mensen op weg te helpen om meer te bewegen. Begin 2017 krijgen een 30-tal gemotiveerde werknemers een fitheidstest en advies op maat van een coach voor enkele maanden aangeboden.

Doel? Mensen in beweging brengen. Op een gezonde manier.


Gedragsverandering?
De Vlaamse Overheid en ook wij weten natuurlijk dat gedrag en gewoontes veranderen een hele uitdaging is. Het is meer dan goede voornemens en een paar nieuwe sportschoenen kopen. Om ervoor te zorgen dat deelnemers extra ondersteund worden om hun doel te bereiken vroegen ze ons om samen met de deelnemers van het project aan de slag te gaan:

Samen nadenken
‘Bewegen… wat past eigenlijk bij mij? Wat vind ik leuk?’
‘Hoe blijf ik gemotiveerd en hoe hou ik vol als het druk is?’
‘Hoe kan ook mijn omgeving mij ondersteunen om vol te houden?

Doel bereiken
Alles begint bij de deelnemers zelf! Wij zijn er om te prikkelen met ideeën, te motiveren, klankbord te zijn en een nudge of duwtje in de goede richting te geven wanneer nodig. Ons doel is deze mensen aan het bewegen te houden, ook na afloop van het project!

 

NudgeME werkt voor dit project samen met Knowledge On the Spot.

 

vlaanderen-verbeelding-werkt_vol-1